Najpopularniejsza kawa na świecie, jaką jest niewątpliwie kawa ziarnista Lavazza ma bardzo wiele odmian, które mogą być pite na różne sposoby. Jednym z najczęściej wybieranych gatunków jest Lavazza Rossa, która pobudza zmysły swoim zapachem oraz lekko słodkim smakiem, który pokochali nie tylko Włosi, ale cały świat.

Delikatnie słodkawą Lavazzę Rossę pijemy najczęściej 

lavazza rossaMarka Lavazza bardzo szybko stała się jedną z najbardziej rozpoznawalnych kaw na świecie. Pokochali ją nie tylko Włosi i nie ma w tym nic dziwnego, gdyż do jej palenia wybierane są tylko i wyłącznie specjalnie wyselekcjonowane ziarna kawy. Gatunek Lavazza Rossa jest popularny dzięki swojemu słodkawemu i delikatnie czekoladowemu smakowi. Jest bardzo łagodna dla naszego żołądka i nie ma kwaśnego posmaku. Nie wywołuje też nadciśnienia, gdyż mas niewielką domieszkę kofeiny. Idealnie nadaje się do przyrządzenia espresso, jak i smacznego cappuccino z gęstą białą pianką. Możemy pić ją zarówno w kawiarni, jak i na tarasie naszego domu, podczas czytania porannej prasy. Lavazza Rossa ma też jedno z najbardziej popularnych i rozpoznawalnych na świecie czerwono-białych opakowań. Gdy raz wypijemy tę delikatną w smaku kawę, będziemy pili ją już codziennie. Kawa ta idealnie nadaje się do parzenia w ekspresie ciśnieniowym, jak i w przelewowym. Podczas mielenia wyzwala głęboki zapach, który zawsze przyciąga do niej wszystkich rozsmakowujących się w piciu dobrej kawy.  

Nie ulega najmniejszej wątpliwości, iż włoską kawę Lavazza pokochali nie tylko mieszkańcy słonecznej Italii. Kawa ta jest serwowana i pita w kawiarniach na całym świecie. Jedną z najpopularniejszych gatunków jest Lavazza Rossa, która dzięki specjalnie wyselekcjonowanym ziarnom palonej kawy ma lekko słodki i delikatny smak oraz niepowtarzalny aromat.